2012. május 13., vasárnap

Teleki Kupa, második nap

Négy csapatunk szerepelt az idei Teleki Kupa két versenynapján. A II. korcsoportos mezőnyben megdolgoztunk a sikerért: szépen csillog az ezüst.

A 3-4. évfolyam két négyes csoportban kezdte a tornát. A sorsolás úgy hozta, hogy a mi két alakulatunk már az első fordulóban találkozott.

Teleki Kupa, II. korcsoport, 2012. május 12., Kandó Téri Általános Iskola

Az "A" csoportban:

I. forduló:

Vajk "A" - Vajk "B" 2:0
    Egyik ellenfelünk edzője tanácstalanul kérdezte az 5. percben: melyik az "A" csapat? Nos, az addig látottak alapján valóban nehéz lett volna eldönteni, ki a jobb. A "B" keret tagjai bátran, sokat passzolva, éretten  futballoztak, a másik oldalon nem állt össze a játék. Másként is alakulhatott volna...

Kandó - Kondor 1:1

Vajk-sziget "A" (további képek a Galériában)


II. forduló:

Vajk "A" - Kondor 4:0 
   A Kondor pontot szerzett a hazaiak ellen, így nehéz mérkőzésre számíthattunk. A csapat most összeszedettebb volt, mint a nyitómeccsen, és az egyéni próbálkozások mellett ezúttal több szerepet kapott az összjáték. Sportszerű ellenfelet győztünk le, amelyben többen lehetőséget kaptak azok közül, akik az első körben nem szerepeltek. A vártnál nagyobb különbség ennek tudható be.

Vajk "B" - Kandó 0:4
      Több jó egyéni teljesítménynek köszönhetően tartotta magát a csapat - a balszerencsés körülmények között megszületett első gólig. 

Vajk-sziget "B" (további képek a Galériában)


III. forduló: 

Vajk "A" - Kandó 2:0
     Meggyőző játék, két "Barcelona-gól" (bevittük a labdát a kapuba). Jó volt látni, ahogy az aktuális gólszerzőt maguk alá temették a társak. 

Vajk "B" - Kondor 0:3
     Megint az első kapott gólig tartott a meccs. Amíg el nem fáradt, megint jól játszott a csapat. 


Helyosztók:

A 7. helyért:
Vajk "B" - Brassó "B" 0:3
     Az egyetlen cserével  végigküzdött csoportkör után csak rövid ideig voltunk egyenlő ellenfelek. Sajnos a helyzetek is kimaradtak, pedig egy gólt megérdemeltünk volna. 

Elődöntő:

Vajk "A" - Csontváry 3:1
     A visszafogott kezdést góllal büntette az ellenfél. Szerencsére sikerült még időben felébredni; Romhányi Bálint révén gyorsan egyenlítettünk, és attól kezdve kézben tartottuk a mérkőzést. (A másik ágon a Brassó "A" büntetőkkel győzte le a Kandót.)

Döntő:

Vajk "A" - Brassó "A" 1:6
      A harmadik perc elején még vezettünk, az ötödik percben már 2:1 volt - oda. Ez a keret is egy tartalékkal játszott, a fináléban már csak a szíve vitt előre mindenkit. De az öt meccsen elért négy győzelmet és a második helyet nem kell megmagyarázni. 



A Vajk -sziget "A" csapata: Nagy Bence - Tokai Zoltán, Polónyi Tamás, Romhányi Bálint, Szombathy Dániel, Stojka-Somogyi Ferenc, Nagy Vencel.

A "B" csapat: Benedek Norbert - Éles Levente, Kóté Róbert, Csontos Gergő, Nagy Ádám, Székely Máté, Szüts Bernát.
         

Ez a korosztály várhatóan május 23-án, az intézményi Bozsik-program keretében lép pályára legközelebb.
Köszönjük a szülők segítségét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése