2012. október 20., szombat

Kerületi második az új lány csapat!

A tanév elején alakult lány csapatunk második helyen végzett a kerületi Diák Olimpián. Irány a budapesti forduló!


A kerületi kispályás bajnokságot, amelyre hat iskola nevezett, az összevont II-IV. korcsoport számára írták ki. A csapatokat két csoportra osztották, és mindkét hármasból az első kettő jutott az elődöntőbe.

A lányok lelkesen és fegyelmezetten dolgoztak azon a néhány edzésen, amit a rajt, október 8-a előtt lehetőségünk volt megtartani. Az sem szegte kedvüket, hogy időközben kiderült: egy másik program, Az élet játéka című előadás miatt hárman is kihagyják a csoportkört. (Két további jelentkező - Gyöngyösi Vivien és Ónodi Violetta - az életkora miatt nem szerepelhetett. Az eredeti 12-es keret így olvadt a kérdéses hétfőre hét főre.)


Kerületi Diák Olimpia, lány kispályás bajnokság
2012. október 8., Lőrinci Sportcsarnok 
A B csoport eredményei:

Csontváry - Darus 2-1 (1-1)

Darus - Vajk 3-2 (1-1)

Vajk: Komondi Vivien -  Oláh-Környei Paulina -Németh Cintia, Höhnl Bettina, Jámbor Barbara - Aranyi Alexandra. Csere: Juhász Evelin.
Gól: Jámbor Barbara (2)

 A találkozó első félidejében jól játszott, de rengeteg helyzetet elhibázott a csapat. A szerencse sem volt velünk, hiszen több kapufát is lőttünk. Jámbor Barbara góljával így is megszereztük a vezetést, az előnyt azonban nem sikerült megtartani. A félidő hajrájában egy kontrából egyenlített ellenfelünk.
A gól elbizonytalanította a csapatot, ezért a második játékrész úgy kezdődött, ahogy az első véget ért: gólt szerzett a Darus. Aztán még egyet. A zöldek egyre magabiztosabban játszottak, a vajkosok kapkodtak. Csak az utolsó néhány percben sikerült újra helyzeteket teremteni, és nem sokkal a vége előtt Barbi újabb - az esetleges körbeverés miatt - fontosnak tűnő találatot szerzett. Újabbra már nem volt idő.  

Vajk - Csontváry 4-0 (3-0)

Vajk: Komondi Vivien -  Németh Cintia, Höhnl Bettina - Jámbor Barbara, Oláh-Környei Paulina - Aranyi Alexandra. Csere: Juhász Evelin.
Gól: Jámbor Barbara (4)

Az első néhány perc nem a miénk volt, ezután végleg elfelejtettük az 1-3-1-es hadrendet. Két védővel stabilabb lett a játékunk, ráadásul most a lehetőségeinket is ki tudtuk használni. A második félidő elején értékesített büntetővel minden lényeges kérdés eldőlt. A Vajk-sziget csoportelső, a jó erőkből álló Csontváry kiesett.      

A csoport végeredménye:

  1. Vajk            2   1   -   1   6-3   3
  2. Darus         2   1   -   1   4-4   3
  3. Csontváry   2   1   -   1   2-5   3

Jámbor Barbara: négy meccs, kilenc gól



2012. október 15., Lőrinci Sportcsarnok 
Elődöntők, helyosztók:
  
Brassó - Darus 1-0 (0-0)

Vajk - Kapocs 3-1 (2-0)

Vajk: Komondi Vivien -  Németh Cintia, Höhnl Bettina - Jámbor Barbara, Oláh-Környei Paulina - Fodor Klarissza. Cserék: Petrovics Angelina, Aranyi Alexandra, Soós Anna.
Gól: Fodor Klarissza, Oláh-Környei Paulina, Jámbor Barbara

A három korábbi hiányzó visszatért, de ezúttal sem volt teljes a keret: Juhász Evelin nem tarthatott velünk. Igaz, a Kapocs legyőzése nélküle sem okozott gondot. A célratörő játék a második tíz perc elejére háromgólos előnyt hozott, ellenfelünk csak a hajrában tudott szépíteni.


A 3. helyért: 

Kapocs - Darus 3-2 (3-1)


Döntő:

Brassó - Vajk 4-1 (2-1)

Vajk: Komondi Vivien -  Németh Cintia, Höhnl Bettina - Jámbor Barbara, Oláh-Környei Paulina - Fodor Klarissza. Cserék: Petrovics Angelina, Aranyi Alexandra, Soós Anna.
Gól: Jámbor Barbara

Bár 0-2 után, a mérkőzés középső szakaszában volt esély akár az egyenlítésre is, összességében megérdemelt győzelmet aratott a Brassó. A végén kockáztattunk, ezt használta ki, gyors és ügyes támadói révén, az ellenfél.


Az ezüstérmes csapat (felső sor, balról): Höhnl Bettina, Komondi Vivien, Petrovics Angelina, Fodor Klarissza, Németh Cintia, Aranyi Alexandra. Guggolnak: Jámbor Barbara, Soós Anna. Elöl: Oláh-Környei Paulina.

A lányos fociéletről a csapat kapitánya, Komondi Vivien is beszámolt már. Írásai a Diákblogon olvashatók: ITT és ITT és ITT.

1 megjegyzés: