2012. május 13., vasárnap

Teleki Kupa, első nap

Négy csapatunk szerepelt az idei Teleki Kupa két versenynapján. Az I. korcsoportban a meccshiány ellenére is biztató teljesítményt nyújtottak a vajkosok. De lehet egy kis hiányérzetünk. 

Az 1-2. évfolyamosok mezőnyében  három csoportba osztották az öt iskola kilenc csapatát a szervezők. A mérkőzések egyszer 12 percig tartottak. "A" és "B" gárdánk is testhezálló ellenfeleket, végső soron jó edzéslehetőséget kapott. 

Teleki Kupa, I. korcsoport, 2012. május 11., Kandó Téri Általános Iskola

Az "A" csoportban:

Vajk "B" - Kandó "B" 1:1 
     Sándor Kevin góljával vezetést szereztünk, de várható volt, hogy nem ez lesz az egyetlen találat a mérkőzésen. Mindkét csapat lelkesen, ugyanakkor szervezetlenül játszott, itt is, ott is akadtak helyzetek. Többet támadtunk, de csak a Kandó használt ki egyet a lehetőségei közül.

Vajk "B" - Brassó "B" 6:0
     A sorsolás szerint a Brassó "A" következett volna, de egy anyák napi ünnepség közbeszólt... Ezúttal tudatosabbak és a kapu előtt is határozottabbak voltunk. Csoportelső a Vajk "B"! Gólszerzők: Sándor Kevin 2, Pátkai Levente 2, Nagy László, Mercz Dániel.

Vajk "B"


A "B" csoportban:

Vajk "A" - Gloriett "B" 0:0
     Bár gól nem esett, nem volt unalmas a meccs. Mindkét kapus ragyogóan védett.

Vajk "A" -  Szent Lőrinc 3:0 
    Értékes győzelem, és nem csak azért, mert továbbjutást - később kiderült, csoportgyőzelmet - ért. Jó ellenfél, a Diák Olimpia ezüstérmese ellen győztünk három Kókai góllal. Kettőt Levente, egyet Zalán rúgott. 

Vajk "A"


A középdöntőben (a hármas döntőbe jutásért):

Vajk "B" - Gloriett "B" 0:3
    Hat percig jól tartottuk magunkat az esélyesebb, a tornát végül a Kandó "A" és a Gloriett "A" előtt megnyerő sportiskolások ellen. A vereség ellenére csak dicséret illeti a fiúkat.

Vajk "A" - Kandó "A" 0:1
      A mérkőzés elejét a Kandónak ajándékoztuk, s ha Tóth Zalán nem véd bravúrosan, percek alatt eldől a továbbjutás. A hajrában már az is focizni akart, aki eleinte nem, de az erőnkből csak helyzetekre futotta. Nyerhető meccsen buktunk el, de fontosabb ennél, hogy "két és fél" találkozón jó futballt mutattunk be.       


A Vajk-sziget "A" csapata: Tóth Zalán - Zuber Marcell, Fehér Dániel, Kókai Levente, Fodor Martin, Kókai Zalán, Onodi Kevin.

A "B" csapat: Stoica Márk - Mercz Dániel, Fehér Gergely, Nagy László, Pátkai Levente, Sándor Kevin, Kovács Zsombor, Páldi Milán.


További képek a Galériában. 


Köszönjük a szülők segítéségét!

A korosztály legközelebb május 18-án, kerületi grassroots programon szerepel a Gloriett Általános Iskolában. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése