2012. november 21., szerda

Fociünnep harmadszor

Az 59 évvel ezelőtt, a londoni Wembley stadionban aratott világraszóló magyar győzelem, a nevezetes 6:3 tiszteletére lett november 25. labdarúgásunk hivatalos ünnepnapja. Idén is - ezúttal egy nappal a nevezetes dátum előtt - futballal emlékezünk a jeles elődökre. 


    2010-ben egyetlen barátságos mérkőzést vívtunk az évfordulón, tavaly már hat találkozóra került sor. Mindkét alkalommal a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola volt a vendégünk. 
     Legközelebbi intézményi szomszédunk most is képviselteti magát a fociünnepen, három csapattal, ezúttal azonban további ellenfeleket is várunk.
   Ami nem változik az elmúlt évhez képest: valamennyi korosztály pályára lép szombaton, de lehetőséget kapnak a lányok, valamint a felnőttek is.

    
A tervezett program:

  • 09:00 - I. korcsoport (2004-ben vagy később születettek): Gloriett, Szent Lőrinc, Vajk
  • 10:10 - II. korcsoport (2002-2003): Szent Lőrinc, Vajk (Gloriett I. kcs.?)
  • 11:20 - III. korcsoport (2000-2001): Albertirsa SE, Szent Lőrinc, Vajk
  • 12:30 - IV. korcsoport (1998-1999): Albertirsa SE, Vajk, Vajk III. kcs.
    Figyelem, a III. és a IV. korcsoport szereplésére a kiosztott tájékoztatókhoz képest fordított sorrendben kerül sor! Az itt közölt adatok a helyesek.    

  • 13:40 - Lányok: Vajk 2012, Vajk 2009
  • 14:50 - Felnőttek: Erzsébet-Bélatelep, Öregdiákok, Tanárok, (FC Mumus?) 

     A lebonyolítás minden korcsoportban hasonló lesz. A legkisebbeknél például várhatóan három iskola szerepel majd, és a csapatok körmérkőzéses formában 2x10 perces találkozókat vívnak. Eredményhirdetést nem tartunk, hiszen ez az alkalom nem a versengésről szól, ugyanakkor minden résztvevőnek szeretnénk egy jelképes ajándékot adni. 

     A rendezvény hagyományai közé tartozik, hogy azt anyagi források igénybevétele nélkül igyekszünk megszervezni. Az iskola térítésmentesen biztosítja a helyet - 2012-ben a tornatermet és az öltözőket -, a közreműködők önzetlenül segítenek. Az említett  ajándék alapját képező dobozokat, amelyekhez szintén ingyenesen jutottunk, az iskola néhány technikai dolgozója csinosította ki.
     Az afféle asztali ceruzatartóként szolgáló alkalmatosságokba örömmel rejtenénk el további meglepetéseket. Ha valakinek módja és lehetősége van a gyerekek részére (szigorúan tárgyi jellegű) felajánlást tenni, örömmel fogadjuk. (Egy-egy korcsoportban legfeljebb 30, de inkább kevesebb résztvevőre számítunk.) 

  
   A felnőttek minitornáján öregdiákjaink, köztük jelenleg is aktív labdarúgók, a szülők (Erzsébet-Bélatelep) válogatottja és a tanárok csapata vesz részt. Várjuk még egy vidéki gárda visszajelzését.      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése