2012. november 11., vasárnap

A kevesebbet hibázó csapat nyert: negyedikként zártunk a II. korcsoportban

Vereséget szenvedett a hármas döntőbe jutásért vívott mérkőzésen, így a negyedik helyen végzett II. korcsoportos csapatunk a kerületi Diák Olimpián.


15 csapat indult a 2002-2003-asok idei kispályás bajnokságán, amelynek utolsó szakaszára már csak a legjobb öt - köztük a Vajk-sziget - maradt állva. (Az előzmények ITT olvashatók.) 
Ahogy korábban megírtuk: a helyosztók előtt egy csapat sorsolás útján, játék nélkül kerülhetett a fináléba, a többieknek, páronként, még egy meccset kellett vívniuk a döntőért.
A szerencse a Brassósoknak kedvezett, így ők nyugodtan nézhették végig a két elődöntőt: a Kandó - Vajk és a Gloriett "A" - Gloriett "B" mérkőzést.

Nekünk tehát a házigazda jutott. (Pontosan: a Kandó versenyben maradt negyedikesei, mivel ez az intézmény is külön indította a harmadik osztályosait.) A mérkőzés legelejétől mi kezdeményeztünk, de néhány játékosunk  feszültebb volt a megszokottnál. Lassan döntöttünk, pontatlanok voltunk, és ezt már az első kontralehetőségnél kihasználta az ellenfél.
A játék képe a gól után sem változott. Mentünk előre, sokat birtokoltuk a labdát - és idegeskedtünk. Az ebből fakadó újabb hibák aztán el is döntötték a találkozót. A vége felé már csak a szépítésre tellett az erőnkből, a torna gólfelelőse, Székely Máté révén.  

A vereséggel eldőlt, hogy iskolaválogatottunk a 4. helyen végzett a Diák Olimpián - holtversenyben a Gloriett "B" csapatával. Ez az eredmény feltétlenül sikernek számít még akkor is, ha higgadtabb futballal érmet is szerezhettünk volna. 

Talán jövőre sikerül: a keret fele 2003-as születésű, azaz jövőre is ebben a korosztályban szerepelhet. 


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Vajk - Kandó 1 - 3 (0 - 2)

2012. november 8., Kandó tér 

Vajk: Tóth Zalán - Szombathy Dániel, Fodor Martin - Kókai Levente, Váradi Róbert - Székely Máté. Csere: Kókai Zalán, Zuber Marcell
Gól: Székely Máté


A sorozat korábbi szakaszában Nagy Ádám lépett még pályára vajkos színekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése